Jadłospis
Jadłospis: 23 – 27 maj
23.05 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, szynka wiejska, ogórki i roszponka. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Gruszki.
II DANIE: Ryż na mleku zapiekany z jabłkami z sosem waniliowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
24.05 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Chleb ziarnisty z masłem, pasta z sera białego, rzodkiewki i szczypiorku, papryka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Galaretka z owocami.
II DANIE: Pieczeń rzymska, ziemniaki, marchewka z groszkiem i kukurydzą. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa fasolowa z makaronem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Jabłka.
25.05 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Parówki z ketchupem. Kanapka z masłem, jajka, ogórki i pomidory. Herbata z cytryną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Budyń śmietankowy z malinami.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Łazanki z kapustą i kiełbasą. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa pomidorowa z zacierką, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
PODWIECZOREK: Winogron.
26.05 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z miodem i cynamonem. Bułka z masłem i serek bieluch. Marchewka surowa do chrupania i rodzynki.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, sezam.
II ŚNIADANIE: Mleczko waniliowe.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Zrazy drobiowe w sosie, kasza gryczana, mizeria ze śmietaną. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Jabłka.
27.05 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Graham z masłem, pasta z jaj i szczypiorku, rzodkiewka, papryka i szpinak.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Filet z miruny pieczony, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, jabłka i cebuli. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.
ZUPA: Zupa grysikowa ze śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.