Jadłospis
Jadłospis: 5 – 9 czerwiec
5.06 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, makrela w oleju ze szczypiorkiem, papryka i roszponka. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Ryż na mleku z sosem truskawkowo-śmietanowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
6.06 – WTOREK
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku. Graham z masłem, ser biały, szczypiorek, rzodkiewki i pomidory.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Arbuz.
II DANIE: Gulasz z polędwiczek, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
ZUPA: Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Jogurt.
Alergeny: Mleko i produkty pochodne.
7.06 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka konserwowa, ketchup, ogórki świeże. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Spaghetti z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa ziemniaczana ze śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Podpłomyki.
Alergeny: gluten.
8.06 – CZWARTEK (dzień wolny)
BOŻE CIAŁO
9.06 – PIĄTEK (dyżur)
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty, ketchup, pomidory i rukola. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Naleśniki z serem białym i polewą z truskawek. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa jarzynowa z zacierką, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.