Jadłospis
Jadłospis: 15 – 19 lipiec
15.07 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, makrela w pomidorach i ogórki. Herbata.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Paski z fileta kurczaka w zielonym sosie, kasza jęczmienna, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
ZUPA: Krem z pomidorów z mozzarellą i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Mleczko waniliowe.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
16.07 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Chleb orkiszowy z masłem, serek i papryka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Arbuzy.
II DANIE: Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem wieprzowym. Kompot owocowy.
Alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Zupa kalafiorowa z ziemniakami. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
17.07 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka, pomidory i rukola. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Sałatka owocowa.
II DANIE: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Rosół z makaronem i zieleniną.
Alergeny: jaja, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Śliwki.
18.07 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku. Rogal maślany z masłem i dżem. Marchewka surowa do chrupania.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Pyzy z mięsem, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa ryżowa z mięsem i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.
19.07 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta z sera białego, rzodkiewki i szczypiorku. Ogórki kiszone i rukola. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II DANIE: Paluszki rybne, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Krążki ryżowe.