Jadłospis
Jadłospis: 18 – 22 marzec
18.03 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb domowy z masłem, kiełbasa półsucha, papryka i roszponka. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Ryż na mleku z sosem jogurtowo-truskawkowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany, z jajkiem i filetem drobiowym. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.
19.03 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Rogal maślany z masłem, serek bieluch i miód. Marchewka surowa do chrupania i morele suszone.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Winogron.
II DANIE: Gulasz z indyka, kopytka ziemniaczane, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler.
ZUPA: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
20.03 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, makrela ze szczypiorkiem i ogórki kiszone. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Pomarańcze.
II DANIE: Naleśniki z twarogiem waniliowym i puree owocowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa pomidorowa z mięsem i ryżem. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
21.03 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z makaronem. Graham z masłem, ser żółty, papryka i szpinak.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Złocisty rosół z makaronem i marchewką.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Mus bananowy.
22.03 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta z jaj i szczypiorku. Pomidory, ogórki i rzodkiewka. Mleko.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Rogaliki drożdżowe.
Alergeny: gluten.
II DANIE: Miruna pod pierzynką brokułowo-serową, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.
ZUPA: Krem z dyni z grzankami. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Soczki owocowy.