Jadłospis
Jadłospis: 2 – 6 grudzień
2.12 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, szynka wiejska, pomidory i roszponka. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Mandarynki.
II DANIE: Racuszki drożdżowe z jabłkami prażonymi. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Krupnik na rosole z mięsem i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
3.12 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Bułka z masłem i dżem niskosłodzony. Marchewka surowa do chrupania.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Nuggetsy z polędwiczek drobiowych, ryż z warzywami, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Zupa ogórkowa z makaronem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.
PODWIECZOREK: Serek czekoladowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
4.12 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Parówki z ketchupem, chleb z masłem, świeże ogórki i roszponka. Herbata z cytryną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Gruszki.
II DANIE: Gołąbki z sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Żurek z jajkiem i kiełbasą. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
PODWIECZOREK: Mleczko waniliowe.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
5.12 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, jajka i papryka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Pieczeń rzymska z sosem śmietanowym, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Zupa solferino z zielonym groszkiem i makaronem. Chleb.
Alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
6.12 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, pasta z sera białego i makreli. Ogórki kiszone i sałata zielona. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami. Surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Krem brokułowy z grzankami. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.