Jadłospis
Jadłospis: 4 – 8 grudzień
4.12 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, pasta z sera żółtego, szynki i szczypiorku. Ogórki kiszone i rukola. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i śmietaną. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z kiełbasą i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
5.12 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe na mleku. Graham z masłem, serek ziarnisty, papryka i rukola.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Sznycle wieprzowe, ziemniaki, buraczki zasmażane. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa jarzynowa z makaronem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Podpłomyki.
Alergeny: gluten.
6.12 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z tuńczyka i twarogu. Pomidory i kiełki rzodkiewki. Herbata z cytryną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Drożdżówka z serem i woda mineralna.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
ZUPA: Zupa pomidorowa z lanym ciastem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Mandarynki.
7.12 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Chałka z masłem i dżem niskosłodzony. Marchew surowa do chrupania.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Kisiel z jabłkiem.
II DANIE: Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Barszcz ukraiński z ziemniakami, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
8.12 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajka, ogórki świeże, rzodkiewka i rukola. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Kalarepa do chrupania.
II DANIE: Kotlet mielony z ryby, ziemniaki, surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, ryba.
ZUPA: Krupnik ze śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.
PODWIECZOREK: Jabłka.