Jadłospis
Jadłospis: 15 – 19 kwiecień
15.04 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb domowy z masłem, kiełbasa wiejska, szpinak i pomidory. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Racuszki drożdżowe z prażonymi jabłkami. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.
ZUPA: Krupnik na rosole z mięsem i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.
16.04 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Chleb razowy z masłem, jajka i papryka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Nuggetsy z polędwiczek drobiowych, ryż z warzywami, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Zupa ogórkowa z makaronem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: seler, gluten, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
17.04 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, ogórki i rukola. Parówki z ketchupem. Herbata z cytryną.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Koktajl mleczno-owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Gołąbki siekane z sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Żurek z jajkiem i kiełbasą. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
PODWIECZOREK: Pomarańcze.
18.04 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Bułka z masłem, ser biały i rzodkiewka. Marchewka surowa do chrupania.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Pieczeń rzymska z sosem śmietanowym, kasza kuskus, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Krem z kurczaka z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
19.04 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, makrela w pomidorach ze szczypiorkiem. Ogórki kiszone i rukola. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami. Surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Krem brokułowy z grzankami. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z masłem orzechowym.
Alergeny: orzechy.