Jadłospis
Jadłospis: 23 – 27 styczeń
23.01 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, polędwica drobiowa, pomidory i szpinak. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i śmietaną. Sok owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Zupa wiejska z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Podpłomyki.
Alergeny: gluten, jaja.
24.01 – WTOREK
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku. Graham z masłem, pasta z sera białego, papryki i szczypiorku.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Sznycle drobiowe, ziemniaki opiekane, surówka z pora, marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, gorczyca.
ZUPA: Zupa ogórkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Jabłka.
25.01 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, ser żółty, jajka i ketchup. Pomidory i roszponka. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Koktajl truskawkowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
II DANIE: Filet z miruny, ziemniaki, marchewka z chrzanem i śmietaną. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
ZUPA: Zupa pomidorowa z zacierką, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Mandarynki.
26.01 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Bułka z masłem, dżem niskosłodzony. Marchewka surowa do chrupania i rodzynki.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Bitki z polędwiczek, ryż z warzywami, surówka z ogórka kiszonego i cebuli. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
ZUPA: Krupnik ze śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Soki owocowe.
27.01 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, makrela w pomidorach, szczypiorek, ogórki kiszone i rukola. Kakao.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Mandarynki.
II DANIE: Racuchy z jabłkami i serkiem waniliowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa grochowa z ziemniakami, śmietaną i zieleniną. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.