Jadłospis
Jadłospis: 20 – 24 maj
20.05 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb domowy z masłem, szynka wiejska, papryka i szpinak. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Melony.
II DANIE: Ryż na mleku z sosem jogurtowo-truskawkowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
ZUPA: Barszcz czerwony z jajkiem i filetem drobiowym zabielany. Chleb.
Alergeny: gluten, seler, jaja, mleko i produkty pochodne.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.
21.05 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Bułka z masłem i serem żółtym. Marchewka surowa do chrupania i żurawina.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Gulasz z indyka, kopytka ziemniaczane, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja, seler.
ZUPA: Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Mleczko waniliowe.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
22.05 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, makrela w oleju ze szczypiorkiem. Pomidory i roszponka. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, ryba.
II ŚNIADANIE: Truskawki.
II DANIE: Naleśniki z twarogiem i musem owocowym. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
ZUPA: Zupa pomidorowa z szynką wieprzową i ryżem. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe.
23.05 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Zacierka na mleku. Graham z masłem, jajka i rzodkiewka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.
II ŚNIADANIE: Winogron.
II DANIE: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.
ZUPA: Złocisty rosół z makaronem i marchewką.
Alergeny: gluten, seler, jaja.
PODWIECZOREK: Serek waniliowy.
Alergeny: mleko i produkty pochodne.
24.05 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z sera białego, rzodkiewki i szczypiorku, ogórki świeże. Kawa inka.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Ryba, ziemniaki, surówka. Kompot owocowy.
Alergeny: ryba, gluten, jaja.
ZUPA: Krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym. Chleb.
Alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.