Jadłospis
Jadłospis: 13 – 17 październik
13.10 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, szynka wiejska, ogórki i rukola. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Makaron z tuńczykiem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i zieleniną.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.
14.10 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki orkiszowe na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty i papryka.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Gulasz z polędwiczek, kasza gryczana, surówka z białej kapusty i marchewki. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa jarzynowa zabielana, z ziemniakami i zieleniną.
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe.
15.10 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z twarogu i szynki konserwowej ze szczypiorkiem, pomidory, kukurydza i sałata zielona. Kakao.
II ŚNIADANIE: Koktajl bananowo-orzechowy.
II DANIE: Miruna panierowana, ziemniaki, ćwikła z chrzanem. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa ogórkowa zabielana, z ryżem i zieleniną .
PODWIECZOREK: Śliwki.
16.10 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z truskawkami. Grahamka z masłem i serek ziarnisty. Marchewka do chrupania i rzodkiewka.
II ŚNIADANIE: Winogron.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym, ogórki kiszone. Kompot owocowy.
ZUPA: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem i zieleniną.
PODWIECZOREK: Mleczko z rurką.
17.10 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, jajka, ogórki świeże, brokuły i sałata zielona. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Sałatka owocowa.
II DANIE: Naleśniki z serem białym i polewą z malin. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa grochowa z zieleniną.
PODWIECZOREK: Gruszki.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ