Jadłospis
Jadłospis: 30 czerwiec – 4 lipiec
30.06 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, szynka, ketchup, pomidory. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Arbuz.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i jogurtem. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
1.07 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Bułka z masłem, ser żółty i papryką.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Sznycle wieprzowe, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora i ogórka z sosem jogurtowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa grysikowa z zieleniną.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
2.07 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z tuńczyka, twarogu i szczypiorku. Ogórki i sałata zielona. Kakao.
II ŚNIADANIE: Morelki.
II DANIE: Zapiekanka z ziemniaków, jaj i cebuli. Maślanka.
ZUPA: Zupa pomidorowa zabielana, z zacierką i zieleniną.
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe.
3.07 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Rogal maślany z masłem, dżem. Marchewka surowa do chrupania i żurawina.
II ŚNIADANIE: Twaróg z owocami.
II DANIE: Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa fasolowa z ziemniakami, śmietaną i zieleniną.
PODWIECZOREK: Banany.
4.07 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, pasta z jaj i szczypiorku. Ogórki świeże i szpinak zielony. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Ryba panierowana, ziemniaki, ćwikła z chrzanem. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa ogórkowa z ryżem, śmietaną i zieleniną.
PODWIECZOREK: Mleczko smakowe.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ