Jadłospis
Jadłospis: 21 – 25 kwiecień
21.04 – PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
22.04 – WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka, ketchup i ogórki kiszone. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Risotto z mięsem, warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa ziemniaczana ze śmietaną i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
23.04 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, makrela w pomidorach ze szczypiorkiem, pomidory i roszponka. Herbata z cytryną.
II ŚNIADANIE: Winogron.
II DANIE: Makaron z masłem, serem białym i miodem. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa z czerwonej soczewicy z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Jogurt pitny.
24.04 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki owsiane na mleku. Bułka z masłem, serek biały, rzodkiewka i szczypiorek.
II ŚNIADANIE: Mandarynki.
II DANIE: Szynka pieczona w sosie własnym, ziemniaki, surówka wielowarzywna. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa pomidorowa z zacierką, śmietaną, zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
25.04 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, pasta z jaj i szczypiorku, ogórki świeże i sałata zielona. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Rogaliki drożdżowe.
II DANIE: Pierogi z serem i ziemniakami, z masłem, surówka z marchewki. Kompot owocowy.
ZUPA: Krem wielowarzywny ze śmietaną i zieleniną. Grzanki.
PODWIECZOREK: Banany.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ