Jadłospis
Jadłospis: 9 – 13 czerwiec
9.06 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, szynka wiejska, pomidory i rukola. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Truskawki.
II DANIE: Pierogi ze szpinakiem i twarogiem. Kompot owocowy.
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Mus owocowy.
10.06 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty i papryka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Zraziki wieprzowe w sosie, ziemniaki, sałata zielona z sosem jogurtowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa jarzynowa z ryżem, śmietaną i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Wafle kukurydziane.
11.06 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta z twarogu, makreli wędzonej i szczypiorku, ogórki i sałata zielona. Kakao.
II ŚNIADANIE: Kisiel z jabłkiem.
II DANIE: Ryż na mleku z truskawkami i jogurtem. Kompot owocowy.
ZUPA: Barszcz ukraiński z mięsem, ziemniakami i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Gruszki.
12.06 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki jęczmienne na mleku. Bułka z masłem, serek ziarnisty, rzodkiewki i szczypiorek.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Penne z kurczakiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i parmezanem. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa solferino zabielana z zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Mleczko smakowe.
13.06 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, pasta z soczewicy i suszonych pomidorów, ogórki świeże i sałata zielona. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Jabłka.
II DANIE: Zapiekanka z ziemniaków, jaj i cebuli. Kefir.
ZUPA: Zupa rybna z makaronem i zieleniną. Chleb.
PODWIECZOREK: Sok owocowy.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ