Jadłospis
Jadłospis: 1 – 5 grudzień
1.12 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wiejski z masłem, pasta z łososia i jajek, papryka i roszponka. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Koktajl truskawkowy.
II DANIE: Makaron z masłem, twarogiem i miodem. Kompot owocowy.
ZUPA: Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i zieleniną.
PODWIECZOREK: Mandarynki.
2.12 – WTOREK
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku. Chleb wieloziarnisty z masłem, serek ziarnisty, pomidory i szpinak.
II ŚNIADANIE: Banany.
II DANIE: Kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, żurawiny i jabłka. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa pomidorowa z makaronem i zieleniną zabielana.
PODWIECZOREK: Soczki owocowe.
3.12 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, polędwica drobiowa, ketchup, ogórki świeże, brokuły i roszponka. Herbata z cytryną.
II ŚNIADANIE: Mleczko bananowe z orzechami.
II DANIE: Risotto z warzywami i sosem pomidorowym. Kompot owocowy.
ZUPA: Żurek zabielany, z jajkiem i ziemniakami.
PODWIECZOREK: Jabłka.
4.12 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Kasza manna na mleku z owocami. Grahamka z masłem i dżem niskosłodzony. Marchewka surowa do chrupania i orzechy.
II ŚNIADANIE: Serek owocowy.
II DANIE: Gulasz wieprzowy z jarzynami, kasza gryczana, ćwikła z chrzanem. Kompot owocowy.
ZUPA: Krem pieczarkowy zabielany, z groszkiem ptysiowym.
PODWIECZOREK: Mandarynki.
5.12 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb orkiszowy z masłem, pasta z soczewicy i suszonych pomidorów, ogórki kiszone i pomidorki koktajlowe. Kawa inka.
II ŚNIADANIE: Rogaliki drożdżowe.
II DANIE: Pierogi ruskie z masłem. Surówka z marchewki i jabłka. Kompot owocowy.
ZUPA: Zupa rybna na rosole z zieleniną.
PODWIECZOREK: Musy owocowe.
WYKAZ WYROBÓW I SKŁADNIKÓW UŻYWANYCH DO ICH PRODUKCJI z uwzględnieniem występujących alergenów: WYKAZ














